Çerez Politikası

Backup Bireysel Ürünler Satış ve Pazarlama A.Ş.’nin (“Şirket”) sahibi olduğu www.backup.com.tr adresli web sitesinin (“Web Sitesi”) ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerine daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktadır. İşbu Çerez Politikası (“Politika”), tüm Web Sitesi ziyaretçi ve kullanıcılarına hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında site ziyaretçilerinin hangi tür kişisel verilerinin hangi amaçlarla ve hangi yöntemlerle işlendiğini açıklamaktadır.

İşbu Politika, Web Sitesi’ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde bağlandığınıza bağlı olmaksızın uygulanacaktır. Dolayısıyla bu Politika’yı dikkatlice okuyup ileride inceleyebilmeniz açısından bir kopyasını almanız tavsiye edilmektedir. Web Sitesi’ne erişmeniz, Web Sitesi’ni taramanız ve herhangi bir şekilde kullanmanız halinde, Politika’yı okumuş, onaylamış ve bu Politaka’da belirtilen sınırlı amaç çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesine rıza vermiş kabul edileceksiniz. Eğer hiçbir kişisel veya kişisel olmayan verinizin bu Politika kapsamında kullanılmasını istemiyorsanız bu Web Sitesi’ne erişmemeniz ve bu adımdan sonrasına geçmemeniz gerekmektedir.

Politika’yı kabul etmeniz ve Web Sitesi’ni ziyaret etmeniz halinde, üye olmasanız dahi aşağıda yer alan kişisel verilerinizi işleyebiliriz:

  • IP adresiniz;
  • Konumunuz;
  • Web Sitesi’ni kullanım şekliniz, süreniz ve gezinme tercihleriniz;
  • Bağlantı sağladığınız cihaza ait özellikler

Web Sitesi’ne yönlendirilmiş olduğunuz diğer web siteleri, link ve kanallar.

I. Reşit Olmayanlar

18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesi’ni kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

II. Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kurulan bir veri depolama dosyasıdır. Bu dosyada oturum bilgileriniz ve benzeri verileriniz saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir.

Web Sitesi’nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için Şirket tarafından yerleştirilen birinci taraf çerezleri ve aynı şekilde; işbirliği yaptığımız üçüncü kişi, kurum ve web sitelerinin sizlere daha uygun hizmet ürün veya teklifler sunabilmesi için üçüncü taraf çerezleri kullanılmaktadır.

Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;

  • Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
  • Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,
  • Şirket’in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmesel yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması.

III. Çerezlerle Hangi Tür Verileriniz İşlenmektedir?

Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi’ne eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Web Sitesi’nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

IV. Hangi Tür Çerezleri Hangi Şekillerde Kullanıyoruz?

Web Sitesi’nde farklı türlerde çerezler kullanmaktayız. Bunlar Web Sitesi’nin çalışmasını sağlamak için kullanılması zorunlu olan çerezler, işlev çerezleri, analiz/performans çerezleri ve hedefleme/reklam çerezleridir.

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Web Sitesi’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.

İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde video ve sosyal medya içeriklerine rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi’nin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkilişime geçerek Web Sitesi’ni geliştirebilmemizi sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.

Web Sitesi, toplanan kişisel verilerinizi yurt içinde ve başta Affinion Group Inc olmak üzere, yurtdışında, yeterli korumanın bulunduğu veya bulunmadığı üçüncü taraflarla paylaşılabilir. Web Sitesi’nde kalmayı tercih ederek, Politika’yı onaylamış kişisel verilerinizin üçüncü kişilerle paylaşılmasına ve yurtdışına aktarılmasına açık rıza göstermiş olacaksınız.

Web Sitesi’nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir.

Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır.
Web Sitesi; Facebook, Twittter, LinkedIn, Instagram ve Back-Up dünyası (www.backupdunyasi.com) gibi sosyal ağlara bağlantı sağlayan sosyal eklentilerden faydalanmaktadır.

Web Sitesi’ni ziyaret ettiğinizde ve bu eklentileri kullandığınızda, Web Sitesi doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcınıza iletilir ve ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ size ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesabınıza ait verilerle birleştirebilir.

Lütfen sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği verilerin kapsamı üzerinde herhangi bir etkimiz ve kontrolümüz olmadığını unutmayın. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, hangi yöntemlerle ve hangi süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için lütfen ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel verilerin işlenmesi/gizlilik politikalarını dikkatlice inceleyin.

V. Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Çerezlerin kullanılması Web Sitesi’nin daha iyi hizmet vermekle birlikte eğer dilerseniz çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu takdirde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Çerezlerin kullanılmasını engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır:

  • Internet Explorer
    1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
    2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçenekleri’ne dokunun veya tıklayın.
    3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar’ın altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.
  • Google Chrome
    1. Chrome menüsü simgesini seçin.
    2. Ayarlar’ı seçin.
    3. Sayfanın alt kısmına yakın bir yerde bulunan Gelişmiş ayarları göster’i seçin.
    4. “Gizlilik” bölümünde, İçerik ayarları’nı seçin.
    5. Sitelerin veri ayarlamasını engelle’yi seçin.
    6. Bitti’yi seçin.
  • Mozilla Firefox
    1. Firefox tarayıcınızda Web Sitesi’ni açın.
    2. Adres çubuğunun yanında bulunan “i” butonuna basın.
    3. Açılan kutucukta daha fazla bilgi butonuna tıklayın.
    4. Açılan Sayfa Bilgisi ekranında İzinler’i tıklayın.
    5. “Çerez bırakabilir” başlığı altında “Engelle” kutucuğunu işaretleyerek pencereyi kapatın.
  • Safari
    1. Ayarlar uygulamasını açın.
    2. Açılan ekranda Safari ayarlarına girin.
    3. “Çerezleri Engelle”yi seçin.
    4. Açılan ekranda “Asla”, “Üçüncü Parti ve Reklamlar” seçeneklerinden birini kendi tercihinize göre belirleyin.

Diğer ana web tarayıcılarında bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi www.aboutcookies.org  adresinde bulabilirsiniz.

Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı bütün çerezleri silmek isterseniz bu izleme çerezlerini aşağıdaki bağlantılardan indireceğiniz üç programla silebilirsiniz:
www.lavasoftusa.com/products/ad-aware_se_personal.php
www.spybot.info/en/download/index.html
www.webroot.com/consumer/products/spysweeper/

VI. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

  1. Kullanıcının Hakları: Kullanıcı, aşağıdaki hususları “Bizimle İletişime Geçin” bölümünde yer alan kanallar vasıtasıyla Back-Up’dan talep edebilir:
    1. Kişisel Verilerinin işlenip işlenmediği hakkında bilgi,
    2. Kişisel Verilerin İşlenmesinin kapsam ve yöntemleri hakkında bilgi,
    3. İşlemenin amacı ve amaca uygun olup olmadığı hakkında bilgi,
    4. Kişisel Veri aktarımının yapıldığı ve Türkiye’de bulunan veya bulunmayan üçüncü kişilerin kimlik bilgileri,
    5. Kişisel Verinin yanlış veya eksik bir şekilde işlendiği takdirde düzeltilmesi,
    6. İşlemenin amacı hükmünü yitirdiğinde Kişisel Verilerin silinip yok edilmesi,
    7. Kişisel Verileri aktarılmış olan üçüncü kişileri 1.5 ve 1.6 maddelerinde belirlenmiş taleplere ilişkin bilgilendirmek için Back-Upten talepte bulunulması,
    8. Otomatik sistemlerle Kişisel Veri analizi sonucunda Kullanıcıye karşı oluşan herhangi bir sonuca itiraz edilmesi,
    9. Kişisel Verilerin yasadışı olarak İşlenmesi sonucunda oluşan zararlar için tazminat talep edilmesi.
  2. Haklarınızın Sınırları
    1. Back-Up, makul olmayan nedenlerle tekrarlanan, yeni sistem ve/veya sistemler kurma veya mevcut sistem, usul ve uygulamaları temelden değiştirme gibi orantısız teknik girişimleri gerektiren, diğer kişilerin bilgilerinin gizliliğini riske atabilecek veya yedek sistemlerde yer alan ilgili bilgilere ilişkin veya Back-Up açısından ciddi masraf gerektiren talepler gibi son derece elverişsiz talepleri reddedebilir.
    2. Back-Up, Kullanıcıya Kişisel Verilerine erişimi ve Kişisel Verilerinin düzeltilmesini aşırı çaba ve masraf gerektirmediği takdirde sağlayabilir. Back-Up’ın amacı, Kişisel Verileri arızi veya kasti tahribattan koruyup hizmet ve servislerin sürdürülmesini sağlamaktır. Bundan dolayı, Back-Up’tan bilgilerin silinmesine ilişkin Kullanıcı talebi sonrasında Back-Up, kayıtlı kopyaları etkin sunucudan derhal silmeyebilir ve yedek sistemdeki bilgileri kaldırmayabilir.
  3. Kullanıcının Yükümlülükleri
    1. Kullanıcı, e-posta adresi, iletişim bilgileri, ödeme ve faturalandırma bilgileri de dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın edindiği ve Back-Up’a verilen her Kişisel Verinin tam, doğru ve güncel olduğunu, verilen bilgilerin eksik, hatalı ve güncel olmaması halinde tüm risk ve sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ve garanti eder.
    2. Kullanıcı, aile fertleriyle ilgili veya onlara ait olan her türlü Kişisel Verinin ilgili veri sahibinin rızası uyarınca verilmiş olduğunu kabul ve garanti eder.
    3. Kullanıcı, Kişisel Verilerini Back-Up tarafından talep edilmesi halinde doğrulayacağını kabul ve taahhüt eder.
    4. Kullanıcı, Kişisel Verilerinde değişik olduğunda derhal Back-Up’ı bilgilendirecektir.
    5. Kullanıcı, elektronik cihazlar vasıtasıyla Kişisel Verisini paylaştığında bütün gerekli güvenlik tedbirlerini almış olduğunu ve Back-Up’ın web sitesine erişimini sağlarken güvenli ve uygun yazılım ve bağlantılar kullandığını ve buna ilişkin tüm riskin kendisinde olduğunu kabul eder.
    6. Kullanıcı, üçüncü şahıslardan hileli ve dolandırıcılık amaçlı çağrılar alabileceğini, bu aramaların Back-Up unvanı kullanılarak gerçekleştirilebileceğini, Back-Up’ın bu aramalar sırasındaki Kişisel Veri paylaşımından ve güvenliğinden sorumlu olmadığını kabul eder.
    7. Kullanıcı, üçüncü bir şahsın Kullanıcınin telefon numarası gibi iletişim bilgilerini ve araçlarını kullanarak yukarıda yer alan herhangi bir hakkın kullanılması için talepte bulunması halinde Back-Up’ın bu durumdan sorumlu olmayacağını kabul eder.

VII. Bizimle İletişime Geçin

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek ve Politika’yı kabul ederek Web Sitesi’ni ziyaret etmeniz sırasında işlenen kişisel verilerinizin tamamının veya bir kısmının değiştirilmesini, silinmesini veya anonim hale getirilmesini talep etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz: info@backup.com.tr